Junácka pasovačka: Povesti o Jánošíkovi - Rázusová-Martáková, Mária, 1905-1964 (Klub mladých čitateľov, 1978)
Táto pekne ilustrovaná kniha ponúka mladým čitateľom povesti o známom slovenskom hrdinovi Jánošíkovi a jeho družine.....