Junácka pasovačka: Povesti o Jánošíkovi - Rázusová-Martáková, Mária, 1905-1964; Dúbravec, Róbert, 1924-1976; Jánošík, Juraj, 1688-1713 (Bratislava Mladé letá, 1978)
Táto pekne ilustrovaná kniha ponúka mladým čitateľom povesti o známom slovenskom hrdinovi Jánošíkovi a jeho družine.....
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: povesti autorské; ľudové povesti; Jánošík; príbehy pre deti; próza; slovenská literatúra - texty; Rázusová-Martáková, Mária, pseudonymy Ivo Medin, Teta Mariena, Moro a i. (slovenská poetka, dramatička, prekladateľka, autorka literatúry pre deti a mládež, sestra básnika a politika Martina Rázusa, manželka Jána Martáka, 28.06.1905 Vrbica - 05.08.1964 Bratislava); Dúbravec, Róbert (slovenský akademický maliar, grafik, ilustrátor, výtvarný pedagóg, 19.1.1924 Ružomberok, Slovensko - 8.11.1976 Bratislava, Slovensko); Jánošík, Juraj (slovenský zbojník a národná legenda, hrdina ľudový. * 25.01.1688 Terchová - 17.03.1713 Liptovský Mikuláš, obesený)