Z poľovníckej kapsy - Móric, Rudo, 1921-1985 (Klub mladých čitateľov, 1977)
Rudo Moric knihu príbehov z prostredia prírody, hôr, o jej zvieratách aj ľuďoch pospájal postavou uja Bohdana, ktorý skutočne žil v kysuckých horách a celý svoj život prežil v horách a prírode, ktorú miloval a chránil ako oko v hlave. Aj on učil poznávať spisovateľa zákony i taje prírody a tým mu pomohol aj napísať túto knihu, ktorú mu s vďačnosťou venoval.