Z poľovníckej kapsy - Móric, Rudo, 1921-1985; Hanák, Mirko, 1921-1971; Gálová, Marta (Bratislava Mladé letá, 1977)
Rudo Moric knihu príbehov z prostredia prírody, hôr, o jej zvieratách aj ľuďoch pospájal postavou uja Bohdana, ktorý skutočne žil v kysuckých horách a celý svoj život prežil v horách a prírode, ktorú miloval a chránil ako oko v hlave. Aj on učil poznávať spisovateľa zákony i taje prírody a tým mu pomohol aj napísať túto knihu, ktorú mu s vďačnosťou venoval.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: príbehy autorské; príbehy o prírode; poľovnícke príbehy; Moric, Rudo, pseudonymy Rudo Mor, R. M. Sučiansky a i. (slovenský prozaik a publicista, zaslúžilý umelec, nositeľ Ceny Fraňa Kráľa, 27.3.1921 Veľké Sučany - 26.11.1985 Bratislava); Hanák, Mirko (český maliar, grafik a ilustrátor, ktorý sa preslávil najmä svojimi osobitými ilustráciami, litografie s prírodnými námetmi. Námetom jeho kresieb a grafík bola veľmi často divoko žijúce zvieratá pochádzajúce z českej prírody. Nar. 26.06.1921 Martin - 04.11.1971 Praha); poviedky o zvieratách; poviedky pre deti; próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov