Guy Mannering (Guy Mannering) - Scott, Walter, 1771-1832; Chmelová, Elena, 1920-1995; Brázdil, Zdeno, 1955-; Šesták, František, 1935-2004; Račková, Elena, 1944- (Bratislava Mladé letá, 1969)
Historický román privádza čitateľov do starého Škótska. Je obrazom všedného života, ktorého hrdinovia zažijú mnoho nevšedných príhod a veľkých dobrodružstiev. Mannering nie je len román o odvážnych mužoch, ktorí musia tvrdo bojovať o svoj úspech a šťastie, ale aj knihou o veľkej, romantickej láske, ktorej osud stavia do cesty mnoho prekážok. Mladý Angličan Guy náhodou prenocuje na Ellangowanskom zámku a netuší, ako veľmi tento kraj a jeho ľudia zasiahnu do jeho života...
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; historické romány; dobrodružné romány; próza; Scott, Walter Sir, 1. Baronet (škótsky historický románopisec, dramatik a básnik, 15.8.1771 Edinburgh - 21.9.1832 Melrose, Škótsko); Chmelová, Elena (slovenská spisovateľka pre deti a mládež, prozaička, prekladateľka, 02.11.1920 Budapešť, Maďarsko - 28.03.1995 Bratislava, Slovensko); škótska literatúra - texty; Brázdil, Zdeněk (český akademický maliar, pedagóg, kresba, grafika, grafický dizajn, ilustrátor. * 1955 Česko -); pre čitateľov od 11 rokov