Ríša Slnka : (Gosudarstvo Solnca) - Smirnov, Nikolaj (Východoslovenské vydavateľstvo, 1982)
Vzrušujúci a udalosťami nabitý príbeh, ktorý rozpráva chlapec Ľoňka, zavedie čitateľa z nehostinnej Kamčatky do honosnej metropoly Francúzska i na iné exotické miesta...