Muž na úteku : (The Running Man) - King, Stephen, 1947- (Práca, 1992)
Muž na úteku - je sci-fi román Stephena Kinga, ktorý bol prvýkrát vydaný pod pseudonymom Richard Bachman v roku 1982. V roku 1985 bol znova vydaný v zbierke The Bachman Books. Román je zasadený do fiktívnych distopických USA roku 2025, kedy je národná ekonomika v troskách a násilie rastie. Príbeh sleduje hlavného protagonistu Bena Richardsa, ktorý je účastníkom televíznej show pod názvom The Running Man. V nej je súťažiacim povolené ísť kamkoľvek na svete, no sú zároveň naháňaní tzv. "Lovcami", ktorých zamestnaním je zabiť súťažiacich.