Krásna Catherine 3/4: Navždy spútaná. Veľké poslanie : (Catherine. Il suffit d'un amour...) - Benzoni, Juliette, 1920- (Meteor, 1991)
Prekrásny slnečný deň, ticho plynie rieka, pomaly sa po nej kĺže čln. Catherine je konečne s Arnaudom, so svojou láskou, s mužom, pre ktorého už toľko obetovala, a ešte koľko bude musieť obetovať! Po noci plnej vášne sa Catherine zobúdza v loďke sama. Znepokojená začne svojho Arnauda hľadať a to, čo nájde na blízkom majeri, ju rukolapne presvedčí, že krajina sa ešte vždy zmieta v dlhoročnej vojne a kým celý národ bojuje s Angličanmi, nemôže prekvitať prostá a čistá láska medzi mužom a ženou.