Čierny Petríček a iné poviedky : (Černý Petříček a jiné povídky) - Světlá, Karolina, 1830-1899 (Klub mladých čitateľov, 1978)
Jedným z jej diel je aj súbor poviedok Čierny Petríček. Majú smutný koniec. V mnohých sa opiera o ľudové povery. Dej poviedok sa odohráva buď na okraji mesta alebo v dedine v horskom prostredí.