Modroočka - Dudarav, Aľaksej (Mladé letá, 1985)
V tichej doline pod starou rozkonárenou vŕbou vyvierala malá čistá studnička. Volala sa Modročka...Knižka obsahuje aj rozprávky Murko a Pištík, Belasý lúčik, Bezočivec a Bacuľko.