Modroočka - Dudarav, Aľaksej; Andričík, Juraj, 1937-; Hargašová-Šimková, Kristína, 1953- (Bratislava Mladé letá, 1985)
V tichej doline pod starou rozkonárenou vŕbou vyvierala malá čistá studnička. Volala sa Modročka...Knižka obsahuje aj rozprávky Murko a Pištík, Belasý lúčik, Bezočivec a Bacuľko.
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; bieloruské rozprávky; Hargašová-Šimková, Kristína (slovenská ilustrátorka, grafička, 21.01.1953 Košice -); próza; bieloruská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov