Po stopách vraha: Čierna mačka : (Ja sledovateľ) - Vajner, Arkadij Aleksandrovič, 1931-2005; Vajner, Georgij Aleksandrovič, 1938- (Zelená knižnica, 1983)
Dve kriminálky: v prvej vyšetrovateľ Tichonov pátra po vrahovi, cestuje za ním po celej krajine, dej je plný napätia a dramatizmu. Ďalší príbeh vyšetruje nadporučík Šarapov - snaží sa odhaliť nebezpečnú bandu pracujúcu pod názvom Čierna mačka.