Čiernobiela tvorivá fotografia - Tausk, Petr, 1927-1988 (Osveta, 1980)
V knihe autor postupuje najprv od všeobecného rozboru farebných odtieňov a psychológie ich vnímania k špecifickým požiadavkám na technické vybavenie a k voľbe fotografických citlivých materiálov. Ďalšia časť publikácie sa venuje opisu čiastkových úkonov, v rámci postupu vedúceho k snímaniu farebných záberov. Posledná časť knihy je venovaná praktickým ukážkam, kde vysvetľuje ako možno riešiť niektoré častejšie sa vyskytujúce námety.