Septembrová regata : (Gonki v senťabre) - Tublin, Valentin (Mladé letá, 1986)
Aj hrdinov Tublinovej knižky Septembrová regata spája cit priateľstva i láska k veslárskemu športu, ktorému venujú všetky voľné chvíle. Posádka osemveslice - to je osem osudov, osem chlapcov, ktorí stoja na prahu dospelosti a okrem školských povinností a športu sa musia vyrovnávať s mnohými osobnými problémami, s prvými citovými vzplanutiami, s vierou vo vlastné sily, s prekonávaním neúspechov.