Talianske prázdniny : (Úsměv klauna) - Werich, Jan, 1905-1980 (Svetom, 1988)
Kniha obsahuje zážitky Wericha na cestách s dcérou Janou po Rakúsku a Taliansku. Tieto epizódy sprevádza životná múdrosť umelca okorenená humorom. Okrem tejto cestopisnej prózy obsahuje aj štyri poviedky z americkej nanbázy s priateľmi J.Voskovcom a J.Ježkom a dve kapitoly z knihy rozhovorov J.Janouška s Werichom... Aký bol, tak aj písal. S citom a humorom.