Sto žien: Antológia z tvorby svetových poetiek - Kupec, Ivan, 1922-1997; Buzássy, Ján, 1935- (Slovenský spisovateľ, 1975)
Ukážka: Báseň Žiarlivá /Sapfo/: Zdá sa mi podobný bohom ten mladík, čo sedí oproti tebe a zblízka môže tak počuť tvoj sladký hlas, tvoje počúvať slová, vidieť ti na tvári lahodný úsmev. A mne to vzrušuje tlčúce srdce dnu v hrudi, takže len sotva ťa zazriem, neviem riecť slova, jazyk mi zlyháva, po celom tele zrazu sa rozlieva akýsi oheň, darmo sa pozerám, nevidia oči, hučí mi v ušiach, oblieva pot ma a chvejem sa triaškou, bledšia som od trávy a iba málo chýba mi, aby som cítila život unikať z tela.