Slepé zrkadlo - Prisco, Michele, 1920-2003 (Členská knižnica Pravda, 1988)
Psychologický román talianskeho autora. Dej je situovaný do Neapola, kde spisovateľ Matteo prežíva tvorivú aj manželskú krízu. V tejto situácii stretne na vernisáži ženu, ktorú poznal v čase dospievania...