Nevesta predaná Kubovi - Suchý, Jiří, 1931-; Štepka, Stanislav, 1944- (Divadelná tvorba, 1987)
Z doslovu národného umelca Vladimíra Mináča vyberáme: Autori Suchý a Štepka prichádzajú z celkom rozličných geograficko-historicko-kultúrnych podmienok, aby spojili, čo sa zadalo nespojiteľné, slovenský a český humor. Intelektuálne sa tu prelína s ľudovým, maskuje sa jedno s druhým, iskrí sa tu.