O idoloch a ideáloch - Ilienkov, Evald Vasillevič, 1924-1979 (Pravda, 1972)
Autor knihy sa zaoberal problémami človeka, jeho všestranného rozvoja, vzťahu medzi ním a vyvíjajucou sa vedou a technikou, umením a morálkou. Výsledkom tohto skúmania je aj táto kniha, v ktorej autor zjednotil vedeckú filozofickú analýzu s vtipným esejistickým štýlom...