Kvety v daždi (Flowers in the Rain and Other Stories) - Pilcher, Rosamunde: 1924- 1924-; Chovanová, Tamara: 1953- 1953- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 2006)
Jednotlivé príbehy z anglického vidieka majú svoje čaro. Sú plné magickej túžby po láske a šťastí, po stretnutí a prežití života s blízkym človekom, ktorého potrebuje každý.
Keywords: poviedky autorské; spoločenské poviedky; rodinné poviedky; poviedky o láske; próza; anglická literatúra - texty; Pilcher, Rosamunde, do roku 1965 známa pod pseudonymom Jane Fraser (britská spisovateľka a autorka mnohých romantických príbehov a románov pre ženy. Jej knihy patria k najlepšie predávaným titulom. * 22.09.1924 Lelant, Cornwall, Veľká Británia -); Grečner, Dušan (bol slovenský akademický maliar, výtvarník, grafik, ilustrátor, autor poštových známok, žiak Albína Brunovského. * 21.08.1944 Skalica, Slovensko - 20.09.2015 Bratislava, Slovensko)