Kamarátka Vika : (Seri albastri) - Costache, Anton, 1930- (Klub mladých čitateľov, 1971)
Autor venoval svoj obsiahly román predovšetkým deťom, ktoré prestávajú byť deťmi no ešte sa nestali dospelými, všetkým ktorí radi čítajú o svojich vrstovníkoch. Hlavnou hrdinkou je Vika, rozmaznaný jedináčik intelektuálskej rodiny, ktorá sa dlho nevie zaradiť do kolektívu svojich spolužiakov a len pomaly prichádza k poznaniu, že pýchou, uzavretosťou a sebectvom si nemožno získať lásku ani priateľstvo a náklonnosť iných. V podstate je Vika dobré, citlivé dievča, trochu plaché a málovravné, preto si postupne získa hlboké a starostlivo skrývané sympatie spolužiaka Nuna.