Piráti z Mexického zálivu - Palacio, Vincente Riva, 1832-1896 (Meteor, 1986)
Antino, prezývaný Železná ruka, je nešťastne zaľúbený do pôvabnej Julie. Sociálna nerovnosť mu bráni v šťastí, a preto odchádza s Morganom a jeho pirátmi. Jeho tajný sok Pedro Juan sa ožení s Juliinou matkou, len aby mohol byť v blízkosti mladej dievčiny...