Dve knihy o láske: Epištoly o láske a bolesti - Böhm, Alfonz (Osveta, 1985)
Problematika, ktorou sa táto knižka zaoberá, je neobyčajne rozsiahla, vždy aktuálna a živá a priam pálivá, autor nenašiel iné východisko, iba nechať aj jej druhé vydanie bez podstatnejších zmien. Pridl iba niekoľko myšlienok o intímnej hygiene, ako aj o alkoholizme a fajčení, dvoch javoch, ktoré sa dnes stali akousi osobitou formou vyjadrenia obráteného chápania emancipácie.