Poučné príbehy : (Disciplina clericalis) - Alfons, Peter (Pradávne príbehy, 1976)
Milá knižka spísaná sčasti z výrokov filozofov a ich napomínaní a rád, sčasti z arabských prísloví a napomínaní i z historiek a básní, sčasti z podobenstiev zvierat a vtákov.