S nikým : (Pri nikogo) - Danailov, Georgi, 1936- (Pravda, 1987)
Pätnásťročný Andrej si totiž sám nevie odpovedať, kto z rodičov je vinný, veď aj mama aj otec majú svoju pravdu. Postupne si uvedomuje príčiny rozchodu rodičov a za pomoci svojho uja, vtipného, zoviálneho človeka, ktorý a pozerá na svet s nadhľadom a humorom životnej skúsenosti, hľadá spôsob, ako ich znova zblížiť. Pocit neistoty a bezradnosti sa pokúša prekonať protestom, vlastným jeho veku. Z recesie ukradne s dvoma kamarátmi autobus na frekventovanom námestí Sofie. PO podmienečnom vylúčení zo školy, odchádza za otcom. V inom prostredí získava nové skúseností a prežíva prvé nesmelé dotyky lásky.