Láska, materstvo, budúcnosť - Chorvát, František, 1938-2002 (Obzor, 1979)
Autor tejto knižky sa obracia najmä na matky a budúce matky a na tých, ktorí na deti výchovne pôsobia a môžu pôsobiť. Z obsahu: Čo je láska?, Predĺženie detstva, Úloha citovej väzby, A čo otcovia? Láska a sexuálne vzťahy, Manželstvá bez lásky, Zodpovednosť zo strachu, atď...