Byť dobrým otcom - povinnosť, či túžba - Chorvát, František, 1938-2002 (Osveta, 1986)
Kniha úvah o úlohe otca v rodine, najmä pri výchove detí, a o tom, ako by si mal každý otec uvedomovať podstatu, zmysel a úlohu svojho otcovstva nielen so zameraním na deti a ich matku, ale aj s ohľadom na seba. Kniha by mala podnietiť každého otca, aj budúceho, aby uvažoval o námetoch nadhodených autorom a aby z úvah vyvodil dôsledky pre svoj život.