Pri holbách smoly - Bednár, Alfonz, 1914-1989 (Vybrané spisy Alfonza Bednára, 1978)
Druhým zväzkom Vybraných spisov tohto autora je novelistický román Pri holbách smoly, v ktorom kritizuje meštiaka, ktorý je nenásytným konzumentom so všetkými právami, ale nijakými povinnosťami...