Jejich veličenstva pyramidy - Zamarovský, Vojtech, 1919-2006 (Spirála, 1975)
Kniha ponúka čitateľovi dobrodružnú prehliadku skutočných "kamenných zázrakov na Níle" a zároveň najstarších monumentálnych stavieb na svete. Odpovede na mnohé z podobných otázok a objasnenie niektorých záhad nájde čitateľ práve v tejto knihe, ktorá je doplnená o chronologické tabuľky, mapy, plány a rekonštrukcie pyramíd i farebné fotografie dnešného stavu.