Jejich veličenstva pyramidy - Zamarovský, Vojtech, 1919-2006; Pok, Otakar; Váša, Miroslav, 1920-1996; Zamarovský, Vojtech, 1919-2006; Zemina, Milan, 1935-2011; Škodová, Jarmila (Praha Československý spisovatel, 1975)
Kniha ponúka čitateľovi dobrodružnú prehliadku skutočných "kamenných zázrakov na Níle" a zároveň najstarších monumentálnych stavieb na svete. Odpovede na mnohé z podobných otázok a objasnenie niektorých záhad nájde čitateľ práve v tejto knihe, ktorá je doplnená o chronologické tabuľky, mapy, plány a rekonštrukcie pyramíd i farebné fotografie dnešného stavu.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: dejiny egyptské; Egypt staroveký; pyramídy; Zamarovský, Vojtech (slovenský spisovateľ, publicista a bádateľ, autor literatúry faktu, venujúcej sa najstarším dejinám ľudstva, populizátor histórie a archeológie, prekladateľ, 05.10.1919 Trenčín, Slovensko - 26.07.2006 Praha, Česko); pamiatky kultúrne; Egypt staroveký; knihy populárno-náučné; pre čitateľov od 13 rokov; Váša, Miroslav (český maliar, typograf, ilustrátor, propagačná grafika. * 16.05.1920 České Budejovice, Česko - 14.08.1996 Praha, Česko)