Tretie oko : (The Dark Half) - King, Stephen: 1947- (Triumf, 1992)
Thada Beaumonta prenasleduje zlá nočná mora v podobe Georga Starka. Svoj príchod ohlasuje čudným zvukom - Thad počuje hlas tisícov čvirikajúcich vrabcov a v mysli sa mu vynára zlovestná predtucha: Vrabce už zase letia. Spisovateľ Thad Beaumont začal pred rokmi písať pod pseudonymom George Stark. Stal sa z neho komerčne úspešný autor kriminálnych "krvákov"...