Kniha z piesku : (El libro de arena) - Borges, Jorge Luis (Tatran, 1980)
Kniha z piesku je silne poznačená autobiografickými črtami a fantáziou, reflexívna zložka je opäť borgesovská, no spisovateľove spomienky ho pripútavajú k realite osobného národného a spoločenského života. Autor teraz tvorí pre seba, pre priateľov, aby zmiernil tok času.