Tento chlieb, ktorý lámem : (Collected poems) - Thomas, Dylan, 1914-1953 (Kruh milovníkov poézie, 1969)
Ukážka: Na výročie svadby: Sú naskrz roztrhnuté nebesá nad zdrapmi výročia tých dvoch, čo po tri roky v jasnom súzvuku po dlhých cestách prísah viedli sa. Klam prehry láska navráva tým dvom, láska i chorí z nej sú na reťazi, zo všetkých pažerákov vernosti vznáša sa mrak, Smrť prebára ich dom. Neskoro, príliš, v neskutočnom daždi zídu sa, vlastnou láskou rozdelení: okná sa rozlievajú do ich sŕdc a dvere im už v mozgu horia navždy.