Čierna slnečnica: Antológia moldavských poviedok - Romanenko N. N.; Slobodníková, Viktória; Hegerová, Viera, 1933-; Čimpoj, M.; Dusík, Stanislav, 1946-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014; Nogeová, Ľuba (Nová sovietska tvorba, 1981)
Antológia, nazvaná Čierna slnečnica má za cieľ podať širší obraz o moldavskej poviedkovej tvorbe. Tvorba autorov je situovaná do obdobia od r. 1917, od čias prvého konštituovania sovietskej moci v Moldavsku až po dnešok. Väčšina poviedok je psychologickou sondou do života moldavského súčasníka, obrazom jeho myšlienkového a citového sveta. Riešia problémy zodpovednosti k spoločnosti, priateľom, rodine, a to veľmi civilne, bez zbytočného pátosu.