Nezvyčajný generál : (Strannyj general) - Koriakov, Oleg (Stopy, 1976)
Román opisuje dramatické udalosti anglo-búrskej vojny v rokoch 1899-1902. Podkladom pre autora bol denník jedného z ruských účastníkov týchto historických udalosti...