Černošský pán Bůh a páni Izraeliti: Starej zákon a proroci : (Al man Adam an his chillun) - Bradford, Roark, 1896-1948 (Odeon, 1986)
Oblíbená humoristická kniha amerického autora je půvabným pohledem na biblické příběhy očima jednoduchého černošského věřícího. Napětí mezi klasickými příběhy a biblickými postavami na straně jedné a americké reálie na straně druhé nás odzbrojují svým nezaměnitelným humorem a neobyčejným kouzlem. Své kouzlo má i znamenitý překlad a kongeniální ilustrace.