Pán Tragáčik a Neviditeľní : (Pan Samochodzik i Niewidzialni) - Nienacki, Zbigniew, 1929-1994 (Stopy, 1988)
V tomto zväzku si pán Tragáčik zmeria sily s Neviditeľnými, mocným medzinárodným gangom zaoberajúcim sa krádežami a pašovaním umeleckých diel a starožitností. Neviditeľní sa pokúšajú preniknúť do Poľska a vytvoriť tam sieť svojich spolupracovníkov. Usilujú sa nájsť poklad rodiny Dobeneckovcov, obsahujúci okrem šperkov aj vzácne rukopisy a literárne pamiatky, a previezť ho do Nemeckej spolkovej republiky. Treba im to prekaziť a odhaliť ich vodcu. Lenže ako na to, komu v tomto prípade možno veriť? Nepatrí k Neviditeľným aj nová Tragáčikova spolupracovníčka Monika? Alebo azda aj sám pán Tragáčik?