Pán Tragáčik a Neviditeľní (Pan Samochodzik i Niewidzialni) - Nienacki, Zbigniew, 1929-1994; Čačko, Peter, 1936-; Kľúčik, Peter, 1953-; Račková, Elena, 1944- (Bratislava Mladé letá, 1988)
V tomto zväzku si pán Tragáčik zmeria sily s Neviditeľnými, mocným medzinárodným gangom zaoberajúcim sa krádežami a pašovaním umeleckých diel a starožitností. Neviditeľní sa pokúšajú preniknúť do Poľska a vytvoriť tam sieť svojich spolupracovníkov. Usilujú sa nájsť poklad rodiny Dobeneckovcov, obsahujúci okrem šperkov aj vzácne rukopisy a literárne pamiatky, a previezť ho do Nemeckej spolkovej republiky. Treba im to prekaziť a odhaliť ich vodcu. Lenže ako na to, komu v tomto prípade možno veriť? Nepatrí k Neviditeľným aj nová Tragáčikova spolupracovníčka Monika? Alebo azda aj sám pán Tragáčik?
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; dobrodružné romány; humoristické romány; romány pre mládež; próza; Nienacki, Zbigniew, vl. menom Zbigniew Tomasz Nowicki (poľský spisovateľ. * 01.01.1929 Lodž, Poľsko - ć 23.09.1994 Morąg, Poľsko); Kľúčik, Peter (slovenský akademický maliar, grafik a knižný ilustrátor, študent Albína Brunovského, nar. 16.03.1953 v Bratislave -); poľská literatúra - texty; pre čitateľov od 11 rokov