Biely Svazijčan : (Orzowei) - Manzi, Alberto, 1924-1997 (Stopy, 1985)
Príbeh bieleho chlapca najdúcha, ktorý vyrástol medzi Svazijčanmi a pre odlišnú farbu pokožky bol v černošskom kmeni vždy len nenávideným cudzím živlom, aj vtedy, keď v ťažkej skúške dospelosti obstál zoči-voči nebezpečenstvám džungle a dokázal svoju mimoriadnu zdatnosť.