Čo ľud môj cíti.. - Vajanský, Svetozár Hurban, 1847-1916 (Kvety, 1971)
Prameňom výberu z poézie Svetozára Hurbana Vajanského stali sa tri zbierky básní, a to Tatry a more, básnická zbierka Spod jarma a zbierka Verše.