Zázračný muzikant: Román o skladateľovi Franzovi Schubertovi : (Der Spielmann vom Himmelpfortgrund) - David, Kurt (Východoslovenské vydavateľstvo, 1984)
Knižka rozpráva príbeh o živote Franza Schuberta, o jeho rodine, priateľoch a o tom ako sa stal zázračným muzikantom.