Leto, čas lásky (Temps d été, temps d aimer) - Ciravegn, Nicole, 1925-2011; Čakovská-Činovská, Marta; Nágelová, Beata, 1953-; Baricová, Gusta (Bratislava Mladé letá, 1984)
Príbeh jedného leta, je príbehom, keď sa Vanina a Noel stretnú v spoločnej nocľahárni, kde okrem koscov levandule prenocuje aj skupina hippies. Medzi nimi aj rodičia päťročného chlapca. Chlapča ochorie a nezodpovední rodičia ho nechajú cudzím ľuďom a odchádzajú kosiť levanduľu. Dvojica sa rozhodne pokračovať v ceste na juh a odovzdať dieťa rodičom. Tí však namiesto zberu sa potulujú po krajine. Vaninu a Noela starosti o chlapčekov osud zblížia, úprimný priateľský cit prerastie v lásku.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; Ciravegn, Nicole (francúzska spisovateľka. * 1925 Francúzsko - 2011 Francúzsko); romány o láske; próza; francúzska literatúra - texty; Nágelová, Beata (slovenská akademická maliarka, výtvarníčka, ilustrátorka. Pedagogická pracovníčka - kresba, maľba, dekoratívna činnosť. Nar. 1953 -); pre čitateľov od 13 rokov