Dlhé čakanie Adely Drozdíkovej - Čeretková-Gállová, Marína, 1931- (Čajka, 1982)
Spisovateľka sa sústreďuje na osudy ženy, na prírodné predpoklady matky, ale všíma si v oveľa väčšej miere ako doteraz aj sociálne motívy človeka v dobe a doby v človeku. Hrdinka románu Dlhé čakanie Adely Drozdíkovej prežije všetky vzruchy dospievajúcej ženy, ale aj vplyvy sociálnej a rodinnej reality, rozvrátenej rodiny, až nakoniec nájde šťastný koniec v duchu zápasov spoločnosti a literatúry. Vydavateľstvo Mladé letá upozorňuje, že dielo je sociálnym príspevkom k umeleckému stvárneniu vážnej spoločenskej problematiky.