Dlhé čakanie Adely Drozdíkovej - Čeretková-Gállová, Marína, 1931-; Hlaváčová, Zlatica, 1951-; Ferková, Hana, 1927-2005 (Bratislava Mladé letá, 1982)
Spisovateľka sa sústreďuje na osudy ženy, na prírodné predpoklady matky, ale všíma si v oveľa väčšej miere ako doteraz aj sociálne motívy človeka v dobe a doby v človeku. Hrdinka románu Dlhé čakanie Adely Drozdíkovej prežije všetky vzruchy dospievajúcej ženy, ale aj vplyvy sociálnej a rodinnej reality, rozvrátenej rodiny, až nakoniec nájde šťastný koniec v duchu zápasov spoločnosti a literatúry. Vydavateľstvo Mladé letá upozorňuje, že dielo je sociálnym príspevkom k umeleckému stvárneniu vážnej spoločenskej problematiky.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; sociálne romány; rodinné prostredie; próza; slovenská literatúra - texty; Čeretková-Gallová, Marína (slovenská spisovateľka. Nar. 26.09.1931 Zbehy, Slovensko -); Hlaváčová, Zlatica (česká ilustrátorka, grafička, 04.08.1951 -); pre čitateľov od 13 rokov; Ferková, Hana, rodená Strýčková (bola slovenská spisovateľka, záujem litérárna veda a prekladateľka z nemčiny a francúzštiny. * 13.12.1927 Košúty, Slovensko - 30.09.2005 Bratislava, Slovensko)