Moc a tajomstvá dávnych lekárov - Thorwald, Jürgen: 1915-2006 (Sputnik, 1971)
História lekárskej vedy od raných kultúr ľudstva po dnešok. Autor opisuje vplyv medicíny na život, politiku a filozofiu starých mocnárstiev, uchváti čitateľa prekvapujúcou úrovňou lekárskych škôl a zdravotníctva v starom Egypte, Indii, Číne, oboznámi so zákonmi o pohlavných chorobách v Sumersku a Babylónii, dočítate sa o drogách, ktoré už pred tisícami rokov liečili a tlmili bolesť, atd...