Kain a Ábel: Rodinná sága - Archer, Jeffrey, 1940- (Motýľ, 1995)
Kniha je veľkolepá spoločenská a rodinná sága, ktorej dej sa začína odvíjať jedného dňa, keď sa na rozličných miestach zemegule narodili dvaja chlapci. Ich život sa vyvíjal diametrálne odlišným spôsobom, no ich osudy sa v dospelosti tragicky splietli a zauzlili. Obaja boli mimoriadne bystrí, ambiciózni, húževnatí a pracovití, avšak nenávisť, ktorá sa medzi nimi stupňovala nepriaznivo ovplyvňovala ich pracovný i súkromný život. Tvrdý prístup k sebe i okoliu akoby nemohla obmäkčiť ani úprimná láska, ktorá sa ich bytostne dotýka.