Nový domov : (The Resettling) - Lingard, Joan, 1932- (Čajka, 1982)
V románe Spálenisko hlavnú hrdinku Maggie poslali rodičia na prázdniny k starej mame. Maggie sa predstavila ako samostatné, energické dievča, ktoré vie čo chce, dokáže sa presadiť, je cieľavedomejšia a odvážnejšia, ako bývajú zvyčajne dievčatá v jej veku. Maggin priateľský vzťah k ľuďom je spoľahlivým kompasom, ktorý ju vedie. Po návrate z prázdnin od starkej musí s celou rodinou čeliť novej skutočnosti. Štvrť, v ktorej bývali, je určená na zbúranie, a rodina sa z útulného domčeka presťahuje do bytu v nájomnom dome. Rodina si na nové, neosobné prostredie nevie zvyknúť, hlavne matka trpí depresiou zo straty domova a hrozí jej nervové zrútenie. Medzitým si Maggie horlivo vymieňa listy s Jamesom Fraserom, priateľom z prázdnin. Jamesovi rodičia radia Maggie, ako riešiť ťažkú situáciu, ktorá vznikla presťahovaním. Dôležitú úlohu v Magginom živote hrá jej vzťah k Jamesovi. Krásne priateľstvo prerastá v nesmelú lásku a rastie so vzdialenosťou, ktorá ich delí.