Dramatická medicína: Pokusy lekárov na sebe : (Dramatische Medizin) - Glaser, Hugo: 1881-? (Sputnik, 1966)
Kniha o lekároch, ktorí robili pokusy sami na sebe. Hrdinami knihy sú lekári všetkých národností, ktorí prinášali obete vede. Autor v nej opisuje pokusy, ku ktorým sa rozhodli, aby našli pôvodcu ťažkých alebo najťažších smrteľných infekcií, cholery, moru, malomocenstvo, aby našli cestu k bezbolestnej operácií a vyskúšali účinok jedov aj fyziologické podmienky pri výstupoch na najvyšší vrch hôr. Zoznamuje i s pokusmy s hladovkou, utopením a dusením.