Nepokojné hodiny (Niespokojne godziny) - Jurgielewiczowa, Irena, 1903-2003; Mináriková-Prídavková, Marianna, 1930-; Želibská-Shejbalová, Jana, 1941-; Baricová, Gusta (Bratislava Mladé letá, 1969)
Dievčenský román s krásnym príbehom.
Pre čitateľov od 13 rokov.
Keywords: romány autorské; dievčenské romány; sociálne romány; próza; Jurgielewiczowa, Irena, rod. m. Drozdowicz (poľská spisovateľka, pedagóg. Bola vydatá za maliara Mieczysław Jurgielewicz. Nar. 13.01.1903 Dzialoszyn, u Wieluń - 24.05.2003 vo Varšave, Poľsko); Mináriková-Prídavková, Marianna (slovenská vedecká pracovníčka Literárnovedného ústavu SAV, prekladateľka, editorka. * 18.09.1930 Bratislava, Slovensko -); Shejbalová-Želibská, Jana (slovenská grafička, ilustrátorka, dekoratívna tvorba pre architektúru. * 03.05.1941 Olomouc, Česko -); poľská literatúra - texty; pre čitateľov od 13 rokov