Oloupená smrt - Jandera, Alexander: 1922- (Kolumbus, 1962)
Knižka obsahuje reportáže a interview o operatívnom vyliečenie infarkte myokardu, transfúziu krvi, detskej obrne, pôvodcovia zápalu mozgových blán, spájanie prerušené cievy, umelom srdci, plastickej chirurgii, operácii srdca, vakcíne proti detskej obrne ao rakovine. Pre svoje názorné a živé podanie - často uvádza konkrétne príhody a pracoviská - je zrozumiteľná najšíršiemu okruhu čitateĺov.